Verzekering

Als je via Transportopdracht verzend dan ben je op de volgende manieren verzekerd tegen schade en verlies;

Pakketverzending

1. Als je je pakket verzend via GLS:

Pakketten verstuurd via GLS zijn verzekerd tot maximaal € 500,-- per pakket, daarnaast hanteerd GLS een eigen risico per geval van € 50,--.

Bovenop de standaard verzekering van GLS is het mogelijk om pakketten die binnen Nederland verzonden worden aanvullend te verzekeren.

Mogelijkheden:

  • Extra tot € 2.500,--
  • € 2.500,-- tot € 5.000,--
  • € 5.000,-- tot € 10.000,--

2. Als je je pakket verzend via DHL:

Naast de standaard aansprakelijkheid van DHL, bieden DHL ook financiële bescherming tegen enigerlei risico van verlies van of schade aan zendingen te wijten aan externe oorzaken.

De standaard aansprakelijkheid is op basis van gewicht. Voor zendingen binnen NL is er een maximale aansprakelijk van €3,40 per kilogram, voor zendingen buiten NL is deze maximale aansprakelijkheid € 9,35 per kilogram.

Een aanvullende transportverzekering kost bij DHL: 1% van de opgegeven waarde van de zending met een minimum van € 10,--

3. Als je je pakket verzend via DPD:

Voor al je pakketten geldt een aansprakelijkheidsvergoeding tot € 520,-- per pakket.
Het kan natuurlijk voorkomen dat je pakket een hogere waarde heeft dan € 520,--. In dit geval kun je met de Higher insurance je pakketten extra verzekeren tegen schade of verlies.

Voorwaarden en aanvullende informatie:

  • De maximale verzekeringsdekking bij DPD is € 13.000,-- per pakket.
  • Per extra verzekerde waarde van € 500 geldt een toeslag op het standaard tarief.
  • De verpakking van de pakketzending moet geschikt zijn voor transport.
  • DPD verzekert geen pakketten die al verzekerd zijn door een andere verzekeringsmaatschappij.
  • Pakketten die niet voldoen aan de Algemene Voorwaarden van DPD en aan de aanvullende voorwaarden voor de Higher insurance, verzekert DPD niet.
  • Heb je gekozen voor Higher insurance? Dan wil dit niet meteen zeggen dat je een schadevergoeding krijgt bij schade of verlies. Je krijgt pas een vergoeding als de verzekeringsmaatschappij hier goedkeuring voor gegeven heeft.

Pallettransport

Op het transport van pallets gelden de AVC/CMR conditie. Een kopie van deze condities is bij ons opvraagbaar. Voor palletzendingen binnen NL is er een maximale aansprakelijk van €3,40 per kilogram, voor zendingen buiten NL is deze maximale aansprakelijkheid € 9,35 per kilogram.

Expressverzending via DHL

De standaard aansprakelijkheid is op basis van gewicht. Voor zendingen binnen NL is er een maximale aansprakelijk van €3,40 per kilogram, voor zendingen buiten NL is deze maximale aansprakelijkheid € 9,35 per kilogram.

Heb je vragen over de standaard verzekering en/of een aanvullende verzekering dan kun je contact opnemen via email

Veendam, januari 2018